50 mil vildmark

Vildmarksvägen löper genom genuina skogar, förbi vilda vatten och över fina fjäll. I den här boken har fotografen och journalisten Rolf Segerstedt samlat intryck och bilder från cirka 20 års utforskande av området i norra Jämtland och södra Lappland som är en del av Sapmi – samernas land.

Vildmarksvägen öppnar upp för färd med fordon, cykel eller vandringar till fots. Vägen leder fram till mycket sevärt för den uppmärksamme.

Än mer kan man självklart uppleva om man lämnar vägen och vandrar in i skogar eller på kala fjäll, ner i dalar eller upp på toppar. Här finns chansen till dagsturer eller längre turer där du kan starta uppe på kalfjället och leva i vildmarken.

Boken Vildmarksvägen vänder sig till alla naturintresserade med bilder på det storslagna landskapet, dramatiska vattenfallen och nära porträtt på djur och växter. Här finns också reportage inifrån Sveriges längsta grotta och från en vandring till områdets högsta topp. 

Huvudfokus i boken är fjällområdet kring Stekenjokk, där vägen bara är öppen sommartid och lockar tusentals besökare varje sommar.

Via bokens karta och snabbguide kan besökaren få många tips om ställen att stanna till vid och utforska längs de 50 milen.

Foto: Rolf Segerstedt

Läs mer om boken här

Fler nyheter

Nyfiken på skog

Nyfiken på skog

Drömmen är att väcka de som står allra längst från skogen, de som inte har...