Artikelnr: 9789189021730 Kategorier: , ,
ISBN: 9789189021730

Vildmarksvägen

269 kr

Rolf Segerstedt

Inbunden, 100×250 mm, 224 sidor
Utgiven november 2022

E-bok (pdf) köp via Adlibris

PROVLÄS

"En av de vackraste böcker jag har. [...] Det är oerhört hög kvalitet på alla naturfoton, och många av dem är nästan är överjordiskt vackra." - Therese Freid, Hemomkringvandring

Vildmarksvägen löper genom genuina skogar, förbi vilda vatten och över fina fjäll.

I den här boken har fotografen och journalisten Rolf Segerstedt samlat intryck och bilder från cirka 20 års utforskande av området i norra Jämtland och södra Lappland som är en del av Sapmi - samernas land.

Boken Vildmarksvägen vänder sig till alla naturintresserade med bilder på det storslagna landskapet, dramatiska vattenfallen och nära porträtt på djur, fåglar och växter. Här finns också reportage inifrån Sveriges längsta grotta och från en vandring till områdets högsta topp.

Huvudfokus i boken är fjällområdet kring Stekenjokk, där vägen bara är öppen sommartid och lockar tusentals besökare varje sommar.

Via bokens karta och snabbguide kan besökaren få många tips om ställen att stanna till vid och utforska längs de 50 milen.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

"Journalisten och fotografen Rolf Segerstedt har gjort en mycket vacker och informativ bok om Vildmarksvägen. Den absoluta tyngdpunkten finns i bildmaterialet som med kortare textavsnitt mycket väl beskriver en speciell del av vårt land. Bilderna sträcker sig ofta över hela uppslag och lockar till både vidare läsning och besök"
Anders Gezelius, BTJ-häftet nr 24, 2022.

"Resultatet är en enastående vacker bok, med närmast svindlande fotografier på djur och fåglar och informativa texter som förstärker upplevelsen av en av våra stora sevärdheter i norr."

– Vi bilägare, nr 1 2023

"Så vad får man då sig till livs i Vildmarksvägen? Jo, en stor samling fotografier. Utsökta!!! Inspirerande!!! Här finns närhet och känslor till fåglar, växter, insekter och naturscenerier. [...] Vildmarksvägen är en tung och lockande broschyr över områden som annars skulle ta dagar av vandring att nå."
- Elsa Rensfeldt, Strandskatorna