Anna Lycke

Anna Lycke älskar mat. Och bakning. Och att matpyssla!

Anna Lycke är matpysslandets drottning. Det bästa hon vet är att sätta en enkel chokladbollssmet i händerna på ett gäng barn och se hur den förvandlas både till spindlar, mumier, cake pops och sniglar … Det ska vara roligt i köket – det är Annas devis. Roligt och enkelt. Genom att matpyssla kan alla förvandla mat och kakor till ovanliga och knasiga skapelser!

Vad är egentligen att matpyssla?
– Lek inte med maten, brukar det heta. Men det är precis det jag tycker man kan göra! Lek med maten och få den att se rolig, god och aptitlig ut! Experimentera och använd din fantasi till att skapa mat- och smakglädje.

Vad är det som är så roligt med att matpyssla?
Det är när man kan vara kreativ och maten inte bara är mat utan också rolig och ser tilltalande mat. Att äta pannkakor är gott. Genom att rulla dem och dekorera med sylt i zick zack mönster, lägga russin som ögon och en liten äppelbit till tunga så har du – vips – skapat en pannkaksorm. Både enkelt och kul. Med hjälp av din kreativitet och fantasi kan du skapa vad du vill av vanlig mat.

Hur kom det sig att du började med detta?
– Jag har varit intresserad av mat sedan länge. Min mormor lät mig vara med henne när hon bakade och lagade mat hemma hos oss. Hon hade tålamod och jag blev nyfiken att lära mig mer om matlagning. För ett par år sedan utbildade jag mig till kock och mitt intresse för mat och bakning har bland annat genererat i kokboken ”Fixa maten själv” tidigare. Jag delar också regelbundet med mig av mina recept i tidningar och radio bland annat.

Och hur kom det sig att det blev en bok?
Jag älskar fest och nu är tips och idéer både för stora som små samlade i en bok, ”Fixa festen själv”. Hoppas att du gillar boken och ”lycke till” med att fixa just din fest så som du vill ha den.

Fixa festen själv! kom ut i mars 2016 och är Annas andra bok.